Aš jeigu eičiau,tai nebent kur nors pasivaikščiot ramioj vietoj,o ne ten kur daugiausiai žmonių ir turi sedėti vienas prieš kitą ir kankinti save. Kai vaikštai bent jau lengviau bendraut,nes nevisada pastebėsi tos įtampos einant.Mons✟er rašo:Turbut dauguma sociofobu taippat nemoka, nes abejoju kad eitu i tokias vietas savo malonumui, na nebent nusiveda kas...Žiežula rašo:norėčiau ir aš į susitikimą.. tik bėda, nemoku nei jokių boulingų, nei biliardų žaisti ir dar niekad nebuvau meet'e
Manau ivardijai problema del ko meetai tokie nesekmingi cia, kiek pastebejau veikla dazniausiai buna koks boulingas ar kavine. Tie kurie apsiima organizuoti drasesni, tai jiems kavine neproblema, taciau kitiems jau vien susitikimas stresas, o dar eiti i boulinga ar kavine tai cia taip sakant over the top jiem ir zmones nusprendzia i meeta neiti. Kodel negalima per meeta tiesiog po miesta pavaikscioti kur ramesne vieta?
+16
nesvarbu
Lina
Monster
Žiežula
liurbis
Dream
Fisk
kryptis
m&m
Samme
dmas
Knyaz Myshkin
Aisling
Zemciugas
Cookie
Firex
20 posters
Ieškau vilniečių
Samme
- Post n°51
Re: Ieškau vilniečių
Žiežula
Amžius : 34
- Post n°52
as taip pat noreciau pasivaikscioti, o paskui uzsukti kur nors susilti, pvz i kina. Kina ziureti turbut visi moka, nebutu problemu
Aisling- Nothing happens to me...
- Post n°53
A, tai vat kodėl man niekad taip ir neteko meet'e pabūvoti šio forumo Aš kažkaip priešingai, daug mieliau renkuosi sedėti, kavines, barus, ar pan, ten mėgstu susibūrimus, pasibūvimus, nes sedėdama šneku, o eidama... einu... Turbūt keistai pas mane tas yra, jei lyginti su daugumos čia norais, nes mieliau vaikštau su artimais/draugais ir t.t., o dar mieliau viena mėgstu tą daryti. O pasedėti kažkur, kažką nuveikti galiu ir su nepažystamais, nes kaip tik būtent kažką veikdamas bendro su kitais žmogus turi galimybę ir apie tai šnekėtis ir t.t. Na, čia bent jau man taip atrodo. Kai pamatau kad meet'as organizuojamas ir prie jo parašyta, kad susitiksim ten ir pavaikščiosim, man tai neskamba įdomiai ir kažkaip tada ir nesinori eiti į jį. Na, pas mane gal kitokio visai lygio sociofobija, nes būvimas kažkur kavinėse ar pan nekelia man jokių nemalonių emocijų.
Samme
- Post n°54
Tik,kad reikėtų laukti eilėje. Prailgtų laikas...Žiežula rašo:as taip pat noreciau pasivaikscioti, o paskui uzsukti kur nors susilti, pvz i kina. Kina ziureti turbut visi moka, nebutu problemu
Aisling,tai tau labai sekasi,kad Tu gali tokiose vietose,aš tai negalėčiau. Mane šiurpas nukrato pagalvojus apie kavine,barą,sedėjimą ten. Sėdi ir neturi kur dėtis,kai ko paklausia norisi dingti,bet kur gi dingsi iš kavinės... Žodžiu,jau geriau vaikščiočiau.
Dream
Amžius : 37
- Post n°55
Bet vaikštant sudėtingiau bendrauti, sunkiau girdėti, ypač jeigu daugiau žmonių, tenka eiti ne visiems kartu, o grupelėmis, arba dar blogiau, už nugaros ir nieko negirdėti.
Samme
- Post n°56
Daug žmonių tikrai nebus. Nes dauguma neateina. Tiesiog eini drauge ramioje vietoje ir viskas kuo puikiausiai girdisi. Esu su drauge taip darius. Bet mes jau seniai nebevaikštom..
Žiežula
- Post n°57
jei oras lietingas, tai ir dviese gali būti sunku bendrauti einant, tai čia turbūt labiau vasaros idėja.. na žinot, aš sutikčiau ir toj kavinėj sėdėti, jei susirinktų bent 3 žmonės be manęs
Samme
- Post n°58
Tai per lietų dar smagiau,nelabai matosi įtampos. Man patinka kai lyja,tuomet,nieks nieko nepastebi.
O į kavinę ne ne,nenorėčiau. Įsivaizduok,sėdi ir reik šnekėti. Tiesiai prieš tave žmonės nepažįstami,am. Biškelį,jeigu užeitų kokia panika,nepasislėptum jau niekur.
O į kavinę ne ne,nenorėčiau. Įsivaizduok,sėdi ir reik šnekėti. Tiesiai prieš tave žmonės nepažįstami,am. Biškelį,jeigu užeitų kokia panika,nepasislėptum jau niekur.
- Post n°59
... Bet kad čia mes visi daug maž vienodi, su panašiom baimėm, tad vis tiek visi suprastų kaip kas jaučiasi ir pan...
Monster
- Post n°60
Deje man buvo ir ten problemu, cia dar kai mokykloj mokinaus, nuejom i kina, ir ten pasirodo valgykloj kazkokios nuolaidos buna jei bilieta pateiki, tai besibaigiant uz manes sedeje paklause ar eisiu i valgykla, sakau ne, tai tada bilieto manes paprase del tu nuolaidu jiem, o as kaip po kelis kart i metus i kina nueinu per kokia eskursija nezinau tos tvarkos, tai paklausiau ar iseinant bilieto nereiks parodyt, o tie pradejo is manes juoktis, tada kitiem aplink pasake ir tie pradejo juoktis, zodziu tada buvo paskutinis kartas kai kine lankiausi.Žiežula rašo:as taip pat noreciau pasivaikscioti, o paskui uzsukti kur nors susilti, pvz i kina. Kina ziureti turbut visi moka, nebutu problemu
Na as buvau pries gerus metus susitikes su viena forumiete is cia, tai teko ir pasedet ir pavaiksciot, tai is savo patirties galiu pasakyt kad vaiksciojant daug maziau streso buvo negu sedint. Kazkaip sedint tiesiog nera apie ka kalbet, zinai kad kazka turi pasakyt bet nesugalvoji ka, o vaikstant tai tiesiog paprasciau nes gali apie aplink esancius/vykstancius dalykus kalbet, tiesiog daugiau temu pokalbiuj, fizine prasme irgi, kai sedi tai sustingsti, kvepuot pamirsti del streso, smegenim pritruksta oro ir jos "uzsikerta" o kai judi, nors ir kiek, tai vis daugiau oro ikvepi.Dream rašo:Bet vaikštant sudėtingiau bendrauti, sunkiau girdėti, ypač jeigu daugiau žmonių, tenka eiti ne visiems kartu, o grupelėmis, arba dar blogiau, už nugaros ir nieko negirdėti.
Per Gagos koncerta daug zmoniu buvo kai eilej stovejom, tai tada tylejom.
- Post n°61
Monster, yra ir pas mane buvę panašių situacijų, kai žmonės ir atvirai juokėsi iš manęs, šaipydamiesi. Kai jie tą daro piktuoju, tai taip, niekam nėra malonu, kitais atvejais reikia mokėti ir pačiam iš savęs pasijuokti.
Apsigėdinimai man ne naujiena, bet vat viename bare aš esu siaubingai, siaubingai, žiauriai apsigėdinusi prieš kelis bermenus, tiesiog ant tiek, kad net iki šio dėl to graužiuosi, nors jau praėjo dauiau nei 9 mėnesiai po to įvykio, bet... toliau lankausi tame bare, toliau stengiuosi narsiai tiems žmonėms į akis žiūrėti ir užsisakynėti iš jų ir t.t. Žinoma, būtent šitame atvejyje nebuvo iš manęs atvirai žvengta, bet, vis tiek reikalauja daug pastangų, kad galėčiau ramiai jiems į akis pažiūrėti.
Mokykloje tai nesuskaičiuojamą kartų esu apsigėdinusi.
Bet nepabandęs įveikti kokios baimės ir pan, sau nepadėsi, tad gal metas suteikti dar vieną šansą kinui
Dėl vaikščiojimo ir sedėjimo tai matau, kad visiems skirtingai. Kaip jau minėjo kažkas, tai man irgi vaikštant dažnai trukdo pašaliniai garsai, sunku tada girdėti, vėjas nunuša žmogaus žodžius ar pan, dar kartais sunku palaikyti tokį pat ėjimo greiti, kaip pas kitą žmogų ir t.t.
Apsigėdinimai man ne naujiena, bet vat viename bare aš esu siaubingai, siaubingai, žiauriai apsigėdinusi prieš kelis bermenus, tiesiog ant tiek, kad net iki šio dėl to graužiuosi, nors jau praėjo dauiau nei 9 mėnesiai po to įvykio, bet... toliau lankausi tame bare, toliau stengiuosi narsiai tiems žmonėms į akis žiūrėti ir užsisakynėti iš jų ir t.t. Žinoma, būtent šitame atvejyje nebuvo iš manęs atvirai žvengta, bet, vis tiek reikalauja daug pastangų, kad galėčiau ramiai jiems į akis pažiūrėti.
Bet nepabandęs įveikti kokios baimės ir pan, sau nepadėsi, tad gal metas suteikti dar vieną šansą kinui
Dėl vaikščiojimo ir sedėjimo tai matau, kad visiems skirtingai. Kaip jau minėjo kažkas, tai man irgi vaikštant dažnai trukdo pašaliniai garsai, sunku tada girdėti, vėjas nunuša žmogaus žodžius ar pan, dar kartais sunku palaikyti tokį pat ėjimo greiti, kaip pas kitą žmogų ir t.t.
Samme
- Post n°62
Manau visiems tiktų vakare,kai tamsu. Pasedėti kur nors. Tikrai yra gražių vietų. Labai faina pasedėt prie upės ten kur baltasis tiltas.;D
Nežinau kaip jūs,bet kavinėje neištverčiau sedėdama ir neturėdama ką pasakyt:D Lauke daugiau oro,nebent iš bėdos lauke kavinėj sedėt.
Nežinau kaip jūs,bet kavinėje neištverčiau sedėdama ir neturėdama ką pasakyt:D Lauke daugiau oro,nebent iš bėdos lauke kavinėj sedėt.
- Post n°63
Vakare? Sedėti lauke?... Uich, šaaaaaaalta Vasara jau praėjo žmones
Firex
- Post n°64
As tai nekenciu apsigedinti, tada baisiausiai susinepatoginu :hmm:Tai ka nuspresim? Ar kavinej susitikam ar siaip tiesiog pasivaikscioti einam?Aisling rašo:Monster, yra ir pas mane buvę panašių situacijų, kai žmonės ir atvirai juokėsi iš manęs, šaipydamiesi. Kai jie tą daro piktuoju, tai taip, niekam nėra malonu, kitais atvejais reikia mokėti ir pačiam iš savęs pasijuokti.
- Post n°65
Visuomet yra tarpinis variantas. Tikitės kažkur, nuo kur vaikščiosite, o vėliau, jei noras ir poreikis bus - prisėsit kur nors... Nes juk rimtai - šaaalta Bent jau man tai labai ...
Žiežula
- Post n°66
Aisling gerai sako, reikia turėti kelis veiklos variantus susitikimui, kad visi daugmaž būtų patenkinti
pvz pirmiausia pasivaikštom lauke, apsiprantam, o kai sušalsim (aš pati mirtinai sušalsiu per 10min ), galėsime į kokią ramią kavinę užeiti. veiksmas galėtų vykti vakarop, kad drąsiau būtų..
o kas ruošiatės ateiti? ir kas už kiną?
pvz pirmiausia pasivaikštom lauke, apsiprantam, o kai sušalsim (aš pati mirtinai sušalsiu per 10min ), galėsime į kokią ramią kavinę užeiti. veiksmas galėtų vykti vakarop, kad drąsiau būtų..
o kas ruošiatės ateiti? ir kas už kiną?
Samme
- Post n°67
Šiaip reikia šilčiau apsirenkti. Beja,kai šalta,bent jau man nedidėja pulsas.;D Nes patalpoje,kai užeina nerimas,tai pulsas dažnėja.;l
Aš irgi manau galima išbandyti viską.;D Pavaikštai pasėdi,paskui dar ką nors sugalvoji,žiūrint kaip su drąsa.;D Gal ilgai net neišeis išbūti.:l Tai vat, O paskui galima arbatos nusipirkti,jeigu labai šalta.;D
Aš gal į kiną ir norėčiau,bet bijau eilių.
Aš irgi manau galima išbandyti viską.;D Pavaikštai pasėdi,paskui dar ką nors sugalvoji,žiūrint kaip su drąsa.;D Gal ilgai net neišeis išbūti.:l Tai vat, O paskui galima arbatos nusipirkti,jeigu labai šalta.;D
Aš gal į kiną ir norėčiau,bet bijau eilių.
Nilton- Svečias
- Post n°68
Nagi, priimkit "iššūkį" ;DD Kodėl jūs norit nueit lengviausiu būdu??
Tarkim sėdit kavinėj, kalba nesiriša, daug žmonių aplink, baisu. Ir kas čia blogo? Priešingai - gerai, labai gerai Jeigu jums kalba nesiriša, vadinasi ir jūsų pašnekovams irgi nesiriša. Tai gal ir jie "stresuoja" kaip ir jūs, a? Ir šiaip, tokioje situacijoje yra labai gerai pratintis jaustis komfortiškai tyloje. Arba pakalbėt apie tylą
Kažkodėl nerealiai stabdot, nors visiškai nėra ko. Visi su ta pačia problema, tad vieni kitų tikrai nenustebinsit ;DD Tokie meetai yra puiki proga įsivažiuot (kai kam gal ir labai lėtai), bet jūsų nerįžtingumas ir bandymas surast visiems idealų variantą priveda prie to, kad jie apskritai nevyksta. Interesai nesutampa - vadinasi kažkas turės labiau pasitengt ir prisiderint prie kitų.
Šiaip jau tokie meetai turėtų vykt reguliariai ir po kelis kartus per savaitę. Tada naudos bus, kitaip - laiko švaistymas ir gal būt net problemos paaštrinimas. Rimtai. O geriausia tai susirast veiklos... daug veiklos. Kad kiekvieną dieną tektų dingt iš namų. Ir jūsų sociofobijai papraščiausiai neliks laiko
Tarkim sėdit kavinėj, kalba nesiriša, daug žmonių aplink, baisu. Ir kas čia blogo? Priešingai - gerai, labai gerai Jeigu jums kalba nesiriša, vadinasi ir jūsų pašnekovams irgi nesiriša. Tai gal ir jie "stresuoja" kaip ir jūs, a? Ir šiaip, tokioje situacijoje yra labai gerai pratintis jaustis komfortiškai tyloje. Arba pakalbėt apie tylą
Kažkodėl nerealiai stabdot, nors visiškai nėra ko. Visi su ta pačia problema, tad vieni kitų tikrai nenustebinsit ;DD Tokie meetai yra puiki proga įsivažiuot (kai kam gal ir labai lėtai), bet jūsų nerįžtingumas ir bandymas surast visiems idealų variantą priveda prie to, kad jie apskritai nevyksta. Interesai nesutampa - vadinasi kažkas turės labiau pasitengt ir prisiderint prie kitų.
Šiaip jau tokie meetai turėtų vykt reguliariai ir po kelis kartus per savaitę. Tada naudos bus, kitaip - laiko švaistymas ir gal būt net problemos paaštrinimas. Rimtai. O geriausia tai susirast veiklos... daug veiklos. Kad kiekvieną dieną tektų dingt iš namų. Ir jūsų sociofobijai papraščiausiai neliks laiko
Žiežula
- Post n°69
o mane drebulys krečia stresinėj situacijoj, tai būna, kad jei šalta ir labai nervinuosi, išvis kratausi kaip senučiukė na, bet žinau, kad nei niekam ten nebus ramu ir lengva ir mes vieni kitus puikiausiai suprasime, todėl mažiau ir gąsdinuosi.
o gal bilietus galima internetu užsakyti? tada turbūt vis tiek reikėtų eilę atstovėti, bet nei pinigus skaičiuoti, nei laukti ilgai, ir niekas negalėtų pabėgti
o gal bilietus galima internetu užsakyti? tada turbūt vis tiek reikėtų eilę atstovėti, bet nei pinigus skaičiuoti, nei laukti ilgai, ir niekas negalėtų pabėgti
- Post n°70
Man eilės ir kinas nebaisu, tad jei į ką įdomaus eitumėt ir netyčiom aš prisijunčiau, bandyčiau, kad ir jums nebaisu būtu
Bet čia labai manau sudėtinga, kad visi dėl vieno filmo sutartų... Abejoju ar tai išeis... Ir kaip, jei susitiksit centre kur, tai nejau pėsčiom iki vingio? Ar į pasaką tada jau? (čia gal jei dauguma pasisako už kiną reikia apklausą pradėti?).
Mane drebulys pastaruoju metu dažniausiai tik šalčiui esant krečia, o taip tai, stengiuosi kuo toliau tuo mažiau visko bijoti, tuo mažiau atsisakynėti dalykų nes baisu bus. Pabandom gal visi taip :)Taip nelengva dar ir kaip manau daugumai yra, bet... We can do it!!!
Be to jo, pritariu svečiui Nilton - manau, kad svarbiausia ką sociofobai turi išmokti, tai jaukiai jaustis tyloje. O visų antrą, dauguma į šį forumą užsuko norėdami nugalėti tas baimes ir t.t. kurias turi, tad nevenkime mėgint peržengt per save. Darykime tai, ką galbūt bijotumėme daryti, kas kelia mums stresą ir pan. Kai kuriems gal ir ne, bet kitiems gal bus lengviau tą mėgint daryti su sielos draugais, kurie žinosi, kad suprata tave, jaučias panašiai ir taip žingsnis po žingsnio vieni kitiems padės žmonės.
Ir visuomet irgi norėjosi, kad būtu reguliarūs meet'ai užvesti. Bet aišku, čia maišo ne tik kad nėra pastovių narių iš vieno miesto, bet ir visų veiklos, kam maišo darbas, kam nedarbas, kam mokslai, kam šiaip laisvalaikis kitas... Bet, visuomet galima ir vėl iš naujo mėgint. Vis atsiranda tų, kurie užsimena apie norą užvesti terapinius meet'us, tad vienas toks, kitas paprastas ir t.t.
Dėl kino bilietų užsakymo intike, tai jei pirksi intike, tai stovėti po to eilėje nereiks, nebent norėsi už mašinos stovėjimą jų aikštelėje dar sumokėti. O jei tik rezervuosi, tada jo, reiks eilėje atstovėti. Bet manau, nei vienas nepaliks kito, jei tikrai matys kad jam nesmagu, nejauku, ir kam lengviau tokios situacijos, tikiu, kad padės, atbus kartu ir t.t.
Nes pvz manęs tai tikrai stovėjimas eilėje į kiną nestresina. Vaikštau į kiną ir viena ir siaubingai džiaugiuosi, kad man tai nekelia problemų, kad galiu, kad noras nugali tokio lygio baimes.
Bet visuomet yra pas mane aišku kitų... kitokio lygio baimių, kurios trukdo kitus dalykus atlikti...
Bet čia labai manau sudėtinga, kad visi dėl vieno filmo sutartų... Abejoju ar tai išeis... Ir kaip, jei susitiksit centre kur, tai nejau pėsčiom iki vingio? Ar į pasaką tada jau? (čia gal jei dauguma pasisako už kiną reikia apklausą pradėti?).
Mane drebulys pastaruoju metu dažniausiai tik šalčiui esant krečia, o taip tai, stengiuosi kuo toliau tuo mažiau visko bijoti, tuo mažiau atsisakynėti dalykų nes baisu bus. Pabandom gal visi taip :)Taip nelengva dar ir kaip manau daugumai yra, bet... We can do it!!!
Be to jo, pritariu svečiui Nilton - manau, kad svarbiausia ką sociofobai turi išmokti, tai jaukiai jaustis tyloje. O visų antrą, dauguma į šį forumą užsuko norėdami nugalėti tas baimes ir t.t. kurias turi, tad nevenkime mėgint peržengt per save. Darykime tai, ką galbūt bijotumėme daryti, kas kelia mums stresą ir pan. Kai kuriems gal ir ne, bet kitiems gal bus lengviau tą mėgint daryti su sielos draugais, kurie žinosi, kad suprata tave, jaučias panašiai ir taip žingsnis po žingsnio vieni kitiems padės žmonės.
Ir visuomet irgi norėjosi, kad būtu reguliarūs meet'ai užvesti. Bet aišku, čia maišo ne tik kad nėra pastovių narių iš vieno miesto, bet ir visų veiklos, kam maišo darbas, kam nedarbas, kam mokslai, kam šiaip laisvalaikis kitas... Bet, visuomet galima ir vėl iš naujo mėgint. Vis atsiranda tų, kurie užsimena apie norą užvesti terapinius meet'us, tad vienas toks, kitas paprastas ir t.t.
Dėl kino bilietų užsakymo intike, tai jei pirksi intike, tai stovėti po to eilėje nereiks, nebent norėsi už mašinos stovėjimą jų aikštelėje dar sumokėti. O jei tik rezervuosi, tada jo, reiks eilėje atstovėti. Bet manau, nei vienas nepaliks kito, jei tikrai matys kad jam nesmagu, nejauku, ir kam lengviau tokios situacijos, tikiu, kad padės, atbus kartu ir t.t.
Nes pvz manęs tai tikrai stovėjimas eilėje į kiną nestresina. Vaikštau į kiną ir viena ir siaubingai džiaugiuosi, kad man tai nekelia problemų, kad galiu, kad noras nugali tokio lygio baimes.
Bet visuomet yra pas mane aišku kitų... kitokio lygio baimių, kurios trukdo kitus dalykus atlikti...
Lina
- Post n°71
Sveiki, prisijungčiau ir aš Norėčiau pasivaikščioti, pasėdėti ramioje kavinukėje arba nueiti į kiną
liurbis- Pranešimai : 28
- Post n°72
Man nors ir lb baisu bus su jumis susitikt nors ir zinau,kad turit ta pacia problema,bet si kart tikrai eisiu kad ir kur eitumete,nors ir jausiuos blogai drebesiu,raudonuosiu,bijosiu kad nepatiksiu niekam,nerisli kalba bus,bet visvien eijsiu i prieki atsibodo jau man 6metus ta pati nesamone,per ja nieko negaliu nei normaliai mokytis,kencia pazymiai,nei susirast drauges,pastovus jaudulys,visko bijojimas...zodziu 6metai jaunystes isbraukti is pilnavercio gyvenimo,vsio su situo bus baigta visiem laikam!!!
nesvarbu- Pranešimai : 104
- Post n°73
jus mano likimo broliai bl man ir visos tos problemos kaip ir pas juos net juokinga kad ir jums tas pats seniau galvodavau kad man vienam bet psirodos ir yra kitu zmoniu net mergom taip buna tai cia as labiausuai stebiuosi
m&m- Pranešimai : 104
- Post n°74
Super žodžiai Nilton. Reikia pratintis prie stresinių situacijų, man ir jau atsibodo tas bijojimas ir tylėjimas. Mes visi čia panašūs todėl susitikę žinosim kad ir kitas toks pats. Aš čia Vilniuje jau apie metai bet turiu lygiai 0 draugų ar šiaip pažįstamų su kuriais jausčiausi pakankamai gerai kad galėtume ką paveikti. Eilių ir susibūrimo vietų aš nebijau nors kavinės/restoranai/barai man truputi nelabai patinka, kad ir nebijau, bet tas sėdėjimas viens prieš kitą ir dar jei tyla...nors jei su panašaus likimo žmonėm tai gal daugiau juokinga situacija būtų
O aš jau pasveikau, heh tiesą sakant abu pasveikom, tai visai sudalyvautume šią savaitę meet'e. Galime kur nueiti, ką paveikti ar tiesiog pasivaikščioti.
O aš jau pasveikau, heh tiesą sakant abu pasveikom, tai visai sudalyvautume šią savaitę meet'e. Galime kur nueiti, ką paveikti ar tiesiog pasivaikščioti.
Medis- Pranešimai : 13
- Post n°75
Aš taip pat prisijungčiau, nors ir nevilnietis esu . Manau tikrai galima nuveikti kažką įdomaus susitikus .