Sociofobija.Lithuanianforum.net

Sveiki užsukę į Sociofobijos diskusijas! Jūs esate neprisijungę/neužsiregistravę, tad rekomenduojame tą padaryti dabar, nes registruoti nariai nemato reklamos bei turi daugiau galimybių! Smile

Join the forum, it's quick and easy

Sveiki užsukę į Sociofobijos diskusijas! Jūs esate neprisijungę/neužsiregistravę, tad rekomenduojame tą padaryti dabar, nes registruoti nariai nemato reklamos bei turi daugiau galimybių! Smile

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Diskusijos, patiriantiems sociofobiją

+39
Origin
Linum
škac
suo4444
Knyaz Myshkin
Padangiu klajoklis
Ghklkgesvhkkoyt
beta
AC
Afraid to live
sk
liurbis
Akvilė
Samme
buroke2
Balandis
ccxas
raindrop
Panikiere
falco
Aisling
Della
oryktis
LyjaPaukštukais
Klajokle
Monster
soledada
Husky
kryptis
2B V -2B = ?
lol
nulis
anafoj
memuara
Austuke
Fisk
niekas
TheBlueSun
buroke
43 posters

Sociofobija ir artimieji

buroke
    buroke

nuobodžiaujantis
    Female Pranešimai : 82

Sociofobija ir artimieji Empty Sociofobija ir artimieji

Rašyti by buroke Št. 05 14, 2011 12:56 am

Ar artimieji(seima,gimines,draugai) zino apie jusu liga? Atsiribojima nuo socialinio gyvenimo? Ar jie supranta kas su jumis vyksta? Ar palaiko jus? Kokie jusu santykiai? Nemazai sociofobu,kurie nedirba,nesimoko,nieko nedaro.Ar negeda kazkam sedeti ant sprando? Kaip artimiesiems paaiskinate kas vyksta?
    TheBlueSun
    TheBlueSun

Sociofobija ir artimieji Clearb10
    Female Pranešimai : 543
    Amžius : 36

Sociofobija ir artimieji Empty Re: Sociofobija ir artimieji

Rašyti by TheBlueSun Št. 05 14, 2011 1:27 am

Dalis šeimos žino, dalis - ne. Tas pat su palaikymu. Vis dėlto palaikymas viena, o supratimas, kodėl gi čia man taaaaip sunku nueit į paskaitas ar galvot apie būsimą darbą, yra jau kas kita..

Daug kalbėta yra, pasakota, bet supranta tik mama geriua, nes pati panašių bėdų turi.
    buroke
    buroke

nuobodžiaujantis

Rašyti by buroke Št. 05 14, 2011 4:17 pm

Mano mama galvoja,kad tiesiog mano sunkus charakteris,esu nebendraujanti,pasiputus,nedraugiska. Draugai, kuriuos turejau iki ligos ,taip pat galvoja,kad as nenoriu su jais bendrauti...
    niekas

Female Pranešimai : 761

Rašyti by niekas Št. 05 14, 2011 6:19 pm

Liga? Naa, visi ir taip mato, kad esu nedrąsi. Bet, kad sergu aš pati taip nemanau.. Gal, kai baimė didesnė už gėdą, kai visiškai niekur neini, nieko negali ramiai, išskyrus vienas, veikt, tada ir galima vadint liga. Bet vis tiek kažkaip man netinka tas žodis... Manau, jei tektu pradėt be pagalbos patiems kapanotis, gyvent,dingtų ir visos tos baimės.. Aišku iš pradžių bijotum, bet jau veiktum, nes kitos išeities nebūtų.
    O šeima ką gali suprast, jei nesuprato, kad visą laiką tik gniuždė... Jei matydavo, kad nepasitikiu savim, tai dar labiau paaštrindavo tą... Apie paskatinimą nė svajot negalėjau. Dabar po mano nesėkmių moksle mama taip pat mane nurašė.. Jau man teks labai sunkiai dirbt visą gyvenimą... Bet įdomu,kad dabar ji vis tiek kažkaip kitaip į mane žiūri.. Kaip į žmogų, o ne kaip į tuščią vietą. Ai, gal ir tas pasikeis, kai vėl pasimatys mano abejojimas ir baisi nedrąsa.

niekas

Rašyti by niekas Št. 05 14, 2011 6:21 pm

buroke rašo:Mano mama galvoja,kad tiesiog mano sunkus charakteris,esu nebendraujanti,pasiputus,nedraugiska. Draugai, kuriuos turejau iki ligos ,taip pat galvoja,kad as nenoriu su jais bendrauti...

Gal reiktų pakalbėt su ja, su draugais? Nors taip jei man su savo reiktu kalbėt, tai hmm.. Mes niekad nesikalbėdavom.. Niekad artimos nebuvom.
    buroke
    buroke

nuobodžiaujantis

Rašyti by buroke Št. 05 14, 2011 9:03 pm

niekas rašo:
    buroke rašo:Mano mama galvoja,kad tiesiog mano sunkus charakteris,esu nebendraujanti,pasiputus,nedraugiska. Draugai, kuriuos turejau iki ligos ,taip pat galvoja,kad as nenoriu su jais bendrauti...

Gal reiktų pakalbėt su ja, su draugais? Nors taip jei man su savo reiktu kalbėt, tai hmm.. Mes niekad nesikalbėdavom.. Niekad artimos nebuvom.
    Su mama buvo kalbeta simta kart,ji nenori manes suprasti,jai svarbiausia ,kad as susiradau darba ir nesedziu jai ant sprando....Liga? Taip, man sociofobija yra liga,ji mane smaugia,eda ,neleidzia giventi.Jauciuosi nenormali...Esu tik stebetoja....
    Fisk
    Fisk

Rašyti by Fisk Št. 05 14, 2011 10:10 pm

Kad tie artimieji kažkaip labai atitolę... Turbūt daugelis galvoja jog šiaip esu uždaro būdo, nors kiti ir turėtų kažką numanyti. Su artimiausiais žmonėmis nesu taip tiesiogiai kalbėjęs apie savo problemas, nes jie silpnos sveikatos, nenoriu jaudinti, o ir šiaip visada su sunkumais tvarkydavausi pats. Šiuo metu aš mokausi ir dar kitame mieste, todėl šeima man duoda šiek tiek išlaikymui, bet daugiausia gyvenu iš mokesčių mokėtojų pinigų. Rolling Eyes Gėda, netgi labai, nes atrodo, kad visos bėdos šeimoje kyla dėl pinigų. Aišku, tai paviršius, kuris užgožia vidines priežastis, bet vis tiek...
    Austuke
    Austuke

Studente+bedarbe
    angeliškas
    Female Pranešimai : 46

Rašyti by Austuke Št. 05 14, 2011 10:52 pm

as tai nepasakoju savo bedu, esu pries pora metu bandzius uzvesti kalba apie tai, taciau manes nesuprato, todel ir nepasakoju, bandau pati visa tai nunugaleti ir savyje iskesti kol pasieksiu pergale pati Sociofobija ir artimieji 530983
    niekas

Rašyti by niekas Št. 05 14, 2011 11:47 pm

[quote="buroke"]
    niekas rašo:
    buroke rašo:Gal reiktų pakalbėt su ja, su draugais? Nors taip jei man su savo reiktu kalbėt, tai hmm.. Mes niekad nesikalbėdavom.. Niekad artimos nebuvom.
    Su mama buvo kalbeta simta kart,ji nenori manes suprasti,jai svarbiausia ,kad as susiradau darba ir nesedziu jai ant sprando....Liga? Taip, man sociofobija yra liga,ji mane smaugia,eda ,neleidzia giventi.Jauciuosi nenormali...Esu tik stebetoja....

Galima ir ją suprast... Kol laikysim save ligoniais, tol nieko gero nebus...
    Anonymous
    Sve?ias
    Svečias

Rašyti by Sve?ias Sk. 05 15, 2011 7:15 pm

Ai nieko jie nežino ir jiems px. Nesu aš su šeima artima, kad pasakočiaus savo išgyvenimus ir bla bla. Isterikų šeimyna Like a Star @ heaven :warewolf:
    Mano mama yra toks žmogus, kad tikriausiai nesuvoktų tokio dalyko kaip sociofobija, ką čia tikriausiai, labiau tiktų - tikrai.
    Sesuo dabar didžiausią triukšmą kelia dėl manęs, kad aš nieko nedarau bla bla bla, kad aš tinginė Sociofobija ir artimieji 3022355415 Žodžiu, su savo šeima NIEKADA nekalbėčiau apie savo emocinius išgyvenimus.
    memuara
    memuara

harmoningas
    Female Pranešimai : 2
    Amžius : 31

Rašyti by memuara Pen. 06 10, 2011 6:03 pm

asmeniškai aš tikvisai neseniai pradejau mastyti apie savo situacila labiau dometis,seniau maniau kad tiesiog esu labai drovi,kad esu neidomi.bet vis labiau i akis krenta kad as galimasakyti neturiu draugu,kad geriau sedesiu viena negu eisiu kur nors, kad bijau buti su zmonemis.., juokinga bet taip yra nors dar negaliu pripazinti kad as sergu.bet kai dabar mastau as savo gyvenima visada kuriau taip kad galeciau buti viena.., net mano noras studijuoti menus atsirenmei tai kad galeciau dirbti savarankiskai, dirbti viena.., tevai ne jie nieko nezino dar kolkas galkadanors pasakysiu zinau kad jie palaikytu mane i tai tikriausei mane labiausei gasdina nes tikriausei vestu mane pas sichologa, o as nenoriu ten eiti nenoriu bendrauti apie tai su svetimu zmogumi...,tikiuosi kad viskas bus gerai,kad gal viskas susitvarkys Embarassed
    niekas

Rašyti by niekas Št. 06 11, 2011 7:14 pm

Aš dabar kaip tik pradėjau galvot, kad ta baimė yra dėl to neįdomumo.. Ir tas nepasikeis. Įdomi netapsiu..

Kai kuriems psichologai padeda...
    anafoj
    anafoj

pabaisa
    Female Pranešimai : 356
    Amžius : 30

Rašyti by anafoj Pir. 06 13, 2011 12:28 am

mano situacija panaši į burokes, tėvams tai panašu tiesiog į uždaro būdo charakterį, bent jau taip aš pati manau, nes niekada apie tai su jais nekalbėjau.

be mano šitos problemos šeimoj yra dar kelios - tėvo nesaikas alkoholiui, motinos psichiniai sutrikimai. iš šono būtumėm panašūs į normalią šeimą, išskyrus tai, kad jau kokius 5 metus kartu niekur neišeinam, tėvai tarpusavy praktiškai nebendrauja, mano santykiai su motina kiek sunkesni, tik su tėvu dar kol kas viskas gerai.

nors ir nemažai bendrauju su abiem, bet vis tiek nesijaučiam artimi. tiesa, su mama dabar esam susivienijusios dėl tėčio problemos, bandom kartu kovot, todėl galbūt karts nuo karto vis ką nors jai papasakoju, ko neišdrįsdavau anksčiau.

dabar toks laikas, tai yra paauglystė, kai atrodo, jog nifiga niekam nerūpiu, tikriausiai jie net nežino, kuo aš užsiimu ir kas man patinka. stengiuos to nehiperbolizuot, kažkaip jau net ir pripratau, bet kai tos liūdnos mintys užplūsta tai taip viskas į paviršių išlenda ir ašaros jau nori nenori upeliais ištrykšta. na ką, paverkiu sau ramiai kamputy ir vėl pirmyn lyg niekur nieko. suknistas intraverto būdas.

jeigu į temą, tai dar nepasipasakojau šeimai, kas mane kankina, bet matau, kad neišvengiamai ši tema atsidurs mūsų pokalbiuose...
    nulis
    nulis

laimingas
    Female Pranešimai : 149
    Amžius : 33

Rašyti by nulis Št. 08 13, 2011 12:54 am

Ar artimieji(seima,gimines,draugai) zino apie jusu liga? Atsiribojima nuo socialinio gyvenimo?
    Na, kad tai jau ganėtinai akivaizdu, manau, kad pastebi.
    Ar jie supranta kas su jumis vyksta? Ar palaiko jus?
    Nesupranta. Na, mano aplinkos žmonėms tokie dalykai svetimi ir nesuprantami. Aš bandžiau aiškinti, daugybę kartų, bet kaip ir depresijos nesuprato, taip ir šito nesupranta. Niekur neinu, nes tingiu ir viskas. Jau ir nebeaiškinu, atsibodo, tik pasijuntu durna ir niekas nepasikeičia. Nepasakyčiau, kad jausčiau kokį nors palaikymą ar dar ką nors. Na, iš kur jis, jei nelabai jie ir supranta kas man yra.
    Kokie jusu santykiai? Nemazai sociofobu,kurie nedirba,nesimoko,nieko nedaro.Ar negeda kazkam sedeti ant sprando? Kaip artimiesiems paaiskinate kas vyksta?
    Santykiai įvairūs, nuo dienų priklauso, nesinorėtų plėtotis. Bet šiaip gal nieko labai tragiško. Ar negėda? Aišku, kad gėda, nemalonu, kai tai primena. Nors aš ir ne visai nieko nedarau - visgi gan sėkmingai studijuoju. Dėl tų paaiškinimų jau minėjau - nelabai yra prasmė tai daryti.
    Anonymous
    nežinau
    Svečias

Rašyti by nežinau Tr. 08 17, 2011 11:16 pm

Labai įdomu, kaip tokiem bailiam, kaip mums, įmanoma sėkmingai studijuoti.
    lol
    lol

susimąstęs
    Male Pranešimai : 222

Rašyti by lol Kv. 08 18, 2011 3:01 am

užsispyręs

Paskutinį kartą redagavo lol, Tr. 04 29, 2015 2:44 am. Redaguota 1 kartą
    nulis
    nulis

laimingas

Rašyti by nulis Kv. 08 18, 2011 3:42 pm

nežinau rašo:Labai įdomu, kaip tokiem bailiam, kaip mums, įmanoma sėkmingai studijuoti.
    Įmanoma įmanoma, ypač neakivaizdiniu ar nuotoliniu būdu, tada tereikia tik egzaminus atkentėti. Nors čia, aišku, daug lemia ir tai, kiek ta sociofobija jau pažengus - jei sunku net kartą per mėnesį „į žmones“ išeiti, tai gal ir sudėtingiau...
    O jei kyla įtarimas, kad su sociofobija dar ilgai teks gyventi, tai reiktų rinktis studijas, po kurių galėtum dirbti namie - pavyzdžiui, vertėju būti, su kompais dirbti.

lol, optimistiškiau gi. Jei mokyklą atkenti, tai gal ir universitetą atkentėtum. Jei ne, tai lieka neakivaizdinis. Čia priklauso turbūt nuo to, kur įstosi, bet manau, kad galima gal kažkaip ir su prezentacijom išsisukti, jei jos lems tik iki kokių 30proc bendro pažymio, tada tiesiog egzaminui teks labiau ruoštis. Su bakalauro gynimu gal kiek sudėtingiau būtų, bet vėlgi - mąstyk optimistiškai - gal jau tada ir pasveikus būsi, kažkas pasikeis tavo gyvenime.
    niekas

Rašyti by niekas Kv. 08 18, 2011 9:36 pm

Apie neakivaizdinį nepagalvojau. Kalbas savarankiškai studijuot, išmokt naują savarankiškai, nelabai realu. Net tikriausiai nėra neakivaizdžių studijų.

nulis
    nulis

laimingas

Rašyti by nulis Kv. 08 18, 2011 9:52 pm

Žiūrint kaip - jei nuo nulio pradėti, tai nežinau. Bet jei jau kažkokią kalbą šiek tiek moki, tai visai įmanoma gerai išmokti ir savarankiškai. Bent jau aš taip manau, nes 2 metus anglų pati mokiausi, pažangą tikrai matau. Matematikoj būna, kad kažko nesuprantu, reikia paaiškinimo, o bent jau anglų kalboj išmoksti mintinai žodžius bei taisykles ir tiek. Tarimą galima google translate pasitikrinti. Dar daug filmų žiūrėt, skaityt su žodynu. Tik va, pagrindus reikia turėt.
    Kiekvienas atvejis skirtingas, be abejo. Bet aš kažkaip optimistiškai galvoju, kad jei labai norisi ir pastangų įdedi, tai daug kas įmanoma, bandyt reikia...
    anafoj
    anafoj

pabaisa
    Female Pranešimai : 356
    Amžius : 30

Rašyti by anafoj Št. 08 20, 2011 1:03 pm

nežinau, kaip su studijom, bet mokykloj tai tikrai ne lengva, pastovus stresasSociofobija ir artimieji 50693
    2B V -2B = ?
    2B V -2B = ?

kosmose
    Female Pranešimai : 23

Rašyti by 2B V -2B = ? Pir. 08 29, 2011 2:59 am

O aš padariau tokį prikolą (mėgstu gi aš kraštutinumus;D) įstojau į socialinius mokslus , kur reikia be proto daug bendrauti. Žiaurumėlis, bet galiu jums pasakyti jaunesni likimo draugai, kad universite pvz visai kitaip nei mokykloj, VISAI. Ten nėra tokių kvailysčių, susiskirtymų kas kietas kas ne ir pan. Ten visi stengiasi būti vieningi, siekti bendrų tikslų, draugauti, bendrauti, laisvai reikšti savo idėjas, netgi dėstytojai jau žiūri į jus ne kaip mokytojai: aš pasakiau ir taškas. O kalbasi su jumis kaip su suaugusiais, kaip su sau lygiais. Aukštosiose mokyklose daugiau bendradarbiavimo;) Please, nepraskyskit ir neleiskit, kažkokiems apsukriems idiotams užimti jūsų vietos po saule... Turėkit svajonę ir darykit viską dėl jos ir tai bus didžiausia motyvacija. O kai padarysit daug baisių dalykų bus jau nebaisu. Man jau tikrai mažiau baisu,nes aš žinau,kad darau tai dėl savo svajonės ir prieš mirtį žinau galėsiu pasakyti, kad aš bent jau šį tą pabandžiau. Kad ir kaip seksis pabandykit,galbūt ten rasit sau užuovėją ir ten pasijausit laisvi, savo srityje, savo vietoje:) banana
    Anonymous
    Svečias
    Svečias

Rašyti by Svečias Pir. 08 29, 2011 9:30 am

sveikinu atradus terpe, kurioje jautiesi geriau. as asmeniskai jau baigiau universiteta, bet siltu prisiminimu taip ir neliko atmintyje Smile
    2B V -2B = ?
    2B V -2B = ?

kosmose

Rašyti by 2B V -2B = ? Pir. 08 29, 2011 1:22 pm

Būtent apie tai ir kalbu, kokia prasmė gyventi, jeigu džiaugsmo jokio nėra? Arba išmesti savo gyvenimą į šiukšledėžę, arba kovoti už jį. Aš gerai žinau, kad tereikia kartelį nuleisti rankas ir įlįsti į kiautą- ir jau viskas lekia velniop. Sociofobija ir artimieji 489489 Kiekviena kova garbinga, todėl nors mane laužo, krato, vimdo, bet vistiek stengiuos judėti pirmyn. Manau visi taip turėtume daryti. group hug Na, o, yulus, ar bent po universiteto kiek lengviau pasidarė?
    Anonymous
    Svečias
    Svečias

Rašyti by Svečias Pir. 08 29, 2011 1:50 pm

labai geras nusiteikimas tavo. pas mane irgi panasus poziuris, tik gaila, kad dazniausiai puse minciu ir noru lieka galvoje taip ir neisvyde dienos sviesos Very Happy o po univero, tai ne kiek nelengviau. galbut net atvirksciai, univero metu paumejo problema. na, bet kiekvienam skirtingai zinoma Smile dabar jau pradedu psichologiskai ruostis treciam etapui - darbui. isukis nemazas nusimato Smile
    2B V -2B = ?
    2B V -2B = ?

kosmose

Rašyti by 2B V -2B = ? Pir. 08 29, 2011 7:52 pm

Na sėkmės tau ir mum visiems:) Tikiuosi pavyks ankščiau ar vėliau ištempti tas mintis į dienos šviesą ir jas įgyvendinti:) thumbs up

Sponsored content

Rašyti by Sponsored content

Dabar yra Sk. 11 24, 2024 1:02 am