kadangi matau, kad kai kurie forumo dalyviai linkę susitikti, noriu pasiūlyti susiburti į viešo kalbėjimo pratybų grupelę. Ar būtų susidomėjusių? Man viešo kalbėjimo fobija yra dominuojanti, stipriausia socialinė baimė ir nemažas trukdis asmeniniame gyvenime ir karjeroje. Studijas jau baigiau, bet norėčiau tęsti, arba dalyvauti su karjera susijusiuose konkursuose, tačiau tie "susipažinimai ir prisistatymai ratu", prezentacijos ir viešos diskusijos yra mano silpnoji vieta ir didžiulė kliūtis. Tikiu, kad daug kas suprasite mane ir pritarsite man - ne tik studijuojantieji, bet ir susiduriantys su tuom darbe. Laukiu atsiliepimų.
+12
soledada
Austuke
emilija
GK
FreaK
Clamoadte
Pes
TheBlueSun
atkaklumas
Dream
Tylenis
exotica
16 posters
Viešo kalbėjimo pratybos?
exotica- Pranešimai : 26
- Post n°1
Viešo kalbėjimo pratybos?
Sveiki,
kadangi matau, kad kai kurie forumo dalyviai linkę susitikti, noriu pasiūlyti susiburti į viešo kalbėjimo pratybų grupelę. Ar būtų susidomėjusių? Man viešo kalbėjimo fobija yra dominuojanti, stipriausia socialinė baimė ir nemažas trukdis asmeniniame gyvenime ir karjeroje. Studijas jau baigiau, bet norėčiau tęsti, arba dalyvauti su karjera susijusiuose konkursuose, tačiau tie "susipažinimai ir prisistatymai ratu", prezentacijos ir viešos diskusijos yra mano silpnoji vieta ir didžiulė kliūtis. Tikiu, kad daug kas suprasite mane ir pritarsite man - ne tik studijuojantieji, bet ir susiduriantys su tuom darbe. Laukiu atsiliepimų.
Tylenis- Pranešimai : 240
- Post n°2
Re: Viešo kalbėjimo pratybos?
Kyla ir man noras studijuoti toliau, bet pagalvoju, kad reikėtų nemažai šnekėti prieš publiką ir viskas tuo baigiasi. Turint omeny, kad ir diplominio gynimą buvau atidėjęs vien dėl to... Ir šiaip diplominis buvo didelė tragedija. Viešas kalbėjimas reikalingas dalykas, galbūt ir būtų galima pritarti tokiam siūlymui, bet abejoju ar prilakstyčiau per visą Lietuvą ir ar turėčiau tiek drąsos.
- Post n°3
O, džiugu sulaukti atsiliepimo! O kur gyveni? Lietuva nėra didelė šalis, tad jei būtų noro, manau, bendrom jėgom įmanoma suorganizuot. Aš vilnietė. Šiaip daugely kitų šalių veikia vadinamieji "toastmasters" užsiėmimai, kur žmonės mokosi viešai kalbėt, bet Lietuvoje tarsi to nėra. O viešo kalbėjimo galima išmokt, ypač jei susirinktų vieni kitus palaikantys žmonės. Labai norėčiau, kad atsilieptų dar keletas forumo narių, ši tema turėtų būti aktuali daugeliui iš mūsų..
Dream
Amžius : 37
- Post n°4
Sveika,
gaila, kad neradai čia susidomėjusių. Manau būtų tokios pratybos tikrai naudingos, bet aš irgi abejoju ar išeitų dėl jų važinėti į kitą miestą..
Beje vyksta ir Lietuvoje toastmasterių susitikimai: http://toastmasters-lt.webnode.com/toastmasters-lietuvoje/ Tiesa mokami, bet jei dirbi gal nebus didelė problema. Sėkmės.
gaila, kad neradai čia susidomėjusių. Manau būtų tokios pratybos tikrai naudingos, bet aš irgi abejoju ar išeitų dėl jų važinėti į kitą miestą..
Beje vyksta ir Lietuvoje toastmasterių susitikimai: http://toastmasters-lt.webnode.com/toastmasters-lietuvoje/ Tiesa mokami, bet jei dirbi gal nebus didelė problema. Sėkmės.
- Post n°5
Ačiū už nuorodą! O gal ir įsidrasinsiu nueit, ką gali žinot.. Nors man atrodė kažkaip veiksmingiau būtų su panašaus likimo žmonėm treniruotis, būtų tarsi terapija. Tai tikrai labai gaila - ir dar labiau keista! - kad nesulaukiau susidomėjimo. O aš tai pavažinėčiau! Jei dauguma būtų kauniečiai, pvz. Bent pabandymui. Na gal šiaip kada tiksitės, norėčiau prisijungt.
atkaklumas- Pranešimai : 45
- Post n°6
Labas Exotica As manau pasirasyciau...
- Post n°7
Labas, Atkaklume! Ar vis dar pasirašytum? Senokai besilankiau čia - nesulaukusi susidomėjimo, pamaniau, gal visi kažkaip stebuklingai pasveiko ir viešo kalbėjimo problemų nebeturi... Man taip nenutiko... Jei neapsigalvojai, tai dvi galvos gal vis tiek geriau negu viena, ir sumąstytume kokių treniruočių šioj srity, ką manai?
TheBlueSun
Amžius : 36
- Post n°8
Exotica, manau, kad žmonės nepasveiko, bet tiesiog nėra taip paprasta ryžtis susidurti akis į akį su baime ir burtis į tokias viešo kalbėjimo lavinimo grupeles, jei net ir dėl susitikimo - paprasto, neįpareigojančio, kasdieniško - ilgokai yra tariamasi..
Idėja iš esmės puiki, bet taip spėju, kad žmonės gal pirmiau nori laimėti kovą su kitokiom baimėmis, kurios ne tik viešai kalbėti, bet ir iš namų išeiti kuriam ne kuriam trukdo.. Baimių daug skirtingų, kaip ir pačių žmonių, todėl nevienodai aktyviai ir ryžtingai reaguojama į tokius pasiūlymus kaip šis.
O galbūt aš ir klystu, norėčiau, kad taip ir būtų Gal tiesiog reikia šito forumo dalyviams išsijudinti užstingusias per ilgą žiemą savo esybes ir sukrusti sujusti
Dar nuo savęs galiu pridėti, kad nors šiuo metu ir nlb dar išdrįsčiau lengvai ryžtis dalyvauti kažkame panašaus, kas čia siūloma, tokios pratybos žinoma, kad būtų naudingos ir reikalingos.
Idėja iš esmės puiki, bet taip spėju, kad žmonės gal pirmiau nori laimėti kovą su kitokiom baimėmis, kurios ne tik viešai kalbėti, bet ir iš namų išeiti kuriam ne kuriam trukdo.. Baimių daug skirtingų, kaip ir pačių žmonių, todėl nevienodai aktyviai ir ryžtingai reaguojama į tokius pasiūlymus kaip šis.
O galbūt aš ir klystu, norėčiau, kad taip ir būtų Gal tiesiog reikia šito forumo dalyviams išsijudinti užstingusias per ilgą žiemą savo esybes ir sukrusti sujusti
Dar nuo savęs galiu pridėti, kad nors šiuo metu ir nlb dar išdrįsčiau lengvai ryžtis dalyvauti kažkame panašaus, kas čia siūloma, tokios pratybos žinoma, kad būtų naudingos ir reikalingos.
- Post n°9
Suprantu, kad tokios pratybos gali atrodyti baisu. Bet man irgi baisu! Gal dėl to, kad jau ilgokai su tuo gyvenu (man 27 metai), tiesiog įkyrėjo bijot ir ribot save, ir iš to man ir ryžtas kažkaip atsiranda. Maniau, kad visi tokie baugštūs susitikę lengviau įsidrąsintume, juk visi bijom, bet visi norim nebebijot! Man tiek košės priverda tos baimės, kad tiesiog gaila savo gyvenimą taip aukoti... Tai gal atsikrutinsit dar kas nors pavasariop, labai laukčiau
Pes- Pranešimai : 1
- Post n°10
Sveiki visi. Aš tikrai prisijungčiau ir norėčiau sudalyvauti. Pastaruoju metu vis sunkiau sekasi kalbėti viešai ir šiaip bendrauti tad, manau, pats laikas pradėti kažką daryti, kad pagerinčiau šią keblią situaciją. Tik įdomu ar vis dar kasnors puoselėja šią idėją?
Clamoadte- Pranešimai : 47
- Post n°11
Tiesą sakant, jei veiksmas Vilniuje vyktų, tai, kai bus šilčiau ir aš prisijungčiau...Nors viešas kalbėjimas man nekelia didelio diskomforto, problematiškiau visa vyksta, kas susiję su asmeniškesniu bendravimu, tačiau praktika nepakenktų, viešai kalbėti ateity gali tekti vis dažniau. Prieš susitinkant čia turbūt reikėtų kokias temas pasirengti ar pan., turbūt žaistume žaidimą vaidmenimis: kartą auditorija, kitą kartą - pranešėjai. Galėtų būti gana smagu, turbūt ir nemažai naujo sužinotume, o ir įgūdžiai formuotųsi. Kai bandau gyvai įsivaizduoti, visgi tai būtų didesnis ar mažesnis, bet išbandymas, nepažįstami asmenys,susipažinimas, kalbėjimas, akys...
FreaK
Amžius : 32
- Post n°12
gal ir man vertėtų sudalyvauti :3
GK- Pranešimai : 82
- Post n°13
Labai labai norėčiau tokio dalyko, bet, kiek suprantu, susiorganizuoti čia nieko neišeina. O gal?.. Buvau pasiryžus eiti į kažkokius tokius kursus už pinigus, bet kai sužinojau, kad kainuoja kažkur apie 700 Lt, teko susilaikyti.
emilija- Pranešimai : 41
- Post n°14
pasiraso kauniete. lb vertingos man paciai butu tokios pratybos. galiu atvaziuoti ir i vln
Austuke- Studente+bedarbe
- Post n°15
exotica rašo:Sveiki,
Man tai taip pat aktualu, nes as dazniausiai nerandu ka pasakyti.
emilija- Pranešimai : 41
- Post n°16
galiu pareklamuoti stebukluprojektai.lt moterims/merginoms manau nebloga visai patirtis, kaina 120lt, ko gero ir pati sudalyvausiu ten
soledada
- Post n°17
tai kur cia vyks tos pratybos kalbejimo, ne tos kur uz 120 )
ccxas- Pranešimai : 35
- Post n°18
visai noreciau, pasipraktikuot vies. kalbejime
Vilnius
Vilnius
ccxas- Pranešimai : 35
- Post n°19
vilniečai kur jūsų aktyvumas,
laukia saulute sviečia, gal meetą ?
laukia saulute sviečia, gal meetą ?
falco
Amžius : 34
- Post n°20
Galit pabandyti meetą pradžioj paprastesnį surengt ir tiesiog kavinėje pasėdėt, tada lengviau nuspręst ar visus domina vienokia ar kitokia veikla
kryptis
- Post n°21
keista, kad Vilnius toks nuvėsęs matyt Vilniuj didžiausi sociofobai gyvena
falco
Amžius : 34
- Post n°22
Tai jūs tiesiog pabandykit užvesti temą pasirinkę konkretų laiką ir vietą. Imkit pavyzdį iš klaipėdiečių, jų juk kur kas mažiau buvo, bet susiorganizavo ir bus jų pirmas meetas, o Vilniuje manau taip pat be problemų galėtų meetas įvykt, jeigu tik atsirastų bent vienas žmogus su trupučiu iniciatyvos
sauroman1- Rimtas
- Post n°23
Jei kas Vilniuje yra būtų naudinga pasipraktikuoti