Ankščiau būdavo įvairiai, dažniausiai dėl tokio pasakymo susigėsdavau, dažnai nežinodavau ką atsakyti, o dabar... nepasakyčiau, kad tokių komentarų sulaukiu, ar žmonės jau tam tikrame amžiuje gal neberūpi, kad kažkas nešneka, ar jie supranta, kad ne visi nori šnekėti, ne visi turi ką pasakyti konkrečia tema, ar aš tiesiog daugiau šneku.... Nežinau kuris iš šių variantų
Nes paprastai tų 'ko nieko nesakai', 'ko tyli' ir t.t. sulaukdavau kai dar mokykloje mokinausi, vaikams ir paaugliams tai užkliūdavo, kad aš tyli, kad uždara, kad neprisijungiu laisvai pokalbį, ar kad pokalbio jokio nepradedu pati, jie dėl to mane laikydavo nuobodžia. Žinoma, tą mastančių žmonių pasitaiko ir dabar, bet kažkaip nebeprisimenu kada paskutinį sykį sulaukiau priekaištų ar pan kad nieko nesakau.
Bet šiaip jo, rodos daugiau ir laisviau pradėjau šnekėti. Dabar kada baisiausia būna išžioti nasrus, tai kai jaučiu, kad tai ką pasakytyi noriu pasakysiu sumaldama. Nes tą iki šiol darau - kalbėdama malu. Nevisada ir tiksliai nenustačiau kodėl taip būna kartais, o kartais ne. Nes rodos kartais šnekėdama nervinuosi, bet nesumalu, o kitą kartą sakau kažką labai rami ir gaunasi makaliūzė kažkokia, kurios niekas nesupranta, turiu kartoti ir vėl sumalu, tada jau susinervinu, vėl meginu....
Nepernešu to, ir nesuprantu kaip tai suvaldyti, nes nesuprantu iš ko tas kyla, kodėl neišeina aiškiai žodžių sudėlioti.
Bet šiaip į pokalbius jau dažniau įsitraukiu ir dažniau pradedu pati, nei ankščiau. Na, aišku, dažniausiai turbūt būdama tarp pažystamų žmonių, šeimos narių, tų, kurie žinau, kad galūt nesmerks (bent jau nedarys to garsiai
) Tarp nepažystamų gal ir daug daugiau tyliu, nebent iš kart jaučiu artimumą tam žmogui, ir tai, kad turim kažką bendro ar pan.
Nors ir šiaip vis mažiau ir mažiau aš jaudinuosi ką kiti pagalvos apie tai ką pasakysiu ar jie supras tai, ar jiems tas irgi bus priimtina... Koks gi skirtumas, juk dažnai tam ką kiti sako aš nepritariu, man nepatinka tas apie ką jie šneka... ir t.t.