by Aisling Pir. 12 09, 2013 1:33 pm
Savo katuką mylėjau ir kenčiu jo netekusi labiau, nei kai netekdavau žmonių. Turbūt dar neteko netekti labai labai artimo žmogaus, kurio kiekvieną dieną pasigesčiau, apie kurį kiekvieną dieną galvočiau. Niekada netekau žmogaus, su kuriuo būčiau kiekvieną dieną gyvenusi kartu, o katukas visada buvo su manimi. Tad vis dar kiekvieną rytą nubudus, kiekvieną vakarą einant miegoti ir dažnai kiekvieną dieną, vis kenčiu iš to ilgesio, kad nebėra. Kad nebegirdžiu jo knarkimo, kad atsibus nėra jo, kad nelaksto kaip karvutė po namus...
Daug kas sakytu, kad tai juk tik katinas buvo. Pagalvok apie tai, kad kiti netenka vyrų, žmonų, vaikų savo, tėvų ir t.t. Bet man tai lygiai tas pats buvo kas netekti kokio labai labai artimo žmogaus. Jis buvo gyvas padariukas, kuris man buvo geriausias draugas.
Dabar, praėjus jau kuriam laikui, apima toks jausmas, kuris tiesiog plešia mane per pusę. Nes lyg ir norisi rasti naują padariuką, kuris suteiktų man džiaugsmo, o aš jam namus, bet nenoriu, kad kažkuri dalelė manęs ieškotu jam pakaitalo. Jis buvo toks vienintelis, tikrai tiesiog ypatingas, ir net ir norėdama tokio kaip jis daugiau nerasiu. Tiesiog... netgi bijočiau nusivilti naujuoju kačiuku.
Bet aišku, kol kas net nelabai galiu norėti įsigyti kačiuką, kol gyvenu pas tėvus. Mama irgi labai pergyveno kai margiukas numirė, ir dabar vis kartoja, kad daugiau jokių kačių šiuose namuose. Turime aišku kitas dvi. Jos irgi mylimi mano padariukaik, bet taip jau būdavo, kad kiekviena katė lyg ir labiau kažkieno vieno konkrečiau būdavo. Būtent tą savo kačiuką, tai aš norėjau priimti į mūsų namus, ir taip jau tapo, kad jis labiau mano buvo. Labai jau staigiai jų mūsų namuose sumažėjo. Per metus dviejų netekome. Kitos nuo senatvės, kad ir kaip žiauriai tai gal skambėtu, bet buvo etapas, kai jai dar gyvai esant galėjome susitaikyti su ta mintimi, kad jos tuoj neteksim, o mano katukas... Tiesiog po tokių netekčių vienos po kitos, tai labai didelė tuštuma atsivėrė. Man norisi ją užpildyti, bet matau, kad mamos tam neprikalbėsiu. Jaučiu, kaip ateina trečioji netektis, ir po to bus dar sunkiau. Aš suprantu, kad prisirišimas prie kažko reiškia ir neišvengiamą netektį kažkada, bet vis tiek noriu ir vėl prie kažko prisirišti, net ir žinant to kainą. O vat mama mano ne...