Sociofobija.Lithuanianforum.net

Sveiki užsukę į Sociofobijos diskusijas! Jūs esate neprisijungę/neužsiregistravę, tad rekomenduojame tą padaryti dabar, nes registruoti nariai nemato reklamos bei turi daugiau galimybių! Smile

Join the forum, it's quick and easy

Sveiki užsukę į Sociofobijos diskusijas! Jūs esate neprisijungę/neužsiregistravę, tad rekomenduojame tą padaryti dabar, nes registruoti nariai nemato reklamos bei turi daugiau galimybių! Smile

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Diskusijos, patiriantiems sociofobiją

+39
Origin
Linum
škac
suo4444
Knyaz Myshkin
Padangiu klajoklis
Ghklkgesvhkkoyt
beta
AC
Afraid to live
sk
liurbis
Akvilė
Samme
buroke2
Balandis
ccxas
raindrop
Panikiere
falco
Aisling
Della
oryktis
LyjaPaukštukais
Klajokle
Monster
soledada
Husky
kryptis
2B V -2B = ?
lol
nulis
anafoj
memuara
Austuke
Fisk
niekas
TheBlueSun
buroke
43 posters

Sociofobija ir artimieji

Afraid to live
    Afraid to live

sumišęs
    Male Pranešimai : 69

Sociofobija ir artimieji - Page 5 Empty Re: Sociofobija ir artimieji

Rašyti by Afraid to live Št. 02 23, 2013 9:55 pm

nieko laikykis,mes visi cia suprantam Very Happy as irgi isispasakojau seimynai,tai jie mane suprato ir uzjaute ir padeda kaip gali,bet visviena tik pats sau ir tegali padet..
    AC

Sociofobija ir artimieji - Page 5 Clearb10
    Other / Decline to state Pranešimai : 132

Rašyti by AC Pir. 03 11, 2013 9:19 pm

-

Paskutinį kartą redagavo ConcreteAngel, Tr. 11 20, 2013 1:54 am. Redaguota 1 kartą
    anafoj
    anafoj

pabaisa
    Female Pranešimai : 356
    Amžius : 30

Rašyti by anafoj Antr. 03 12, 2013 10:53 pm

ne tau vienai, man su nd taip pat sunku, dėl nerimo negaliu net pasižiūrėt, kiek kokių darbų reik padaryt, nes žinau, kad jų daug, o paskui jie vis auga, auga... Smile artėja įskaita, nesiruošiau jai ilgą laiką, bijojau, vis galvojau, kaip susimausiu per ją, todėl galiausiai išvis nustojau galvot. na, dabar, likus trim dienom, susigriebiau ir kažkokius pamatus kuriu Very Happy
    AC

Rašyti by AC Antr. 03 12, 2013 11:01 pm

-

Paskutinį kartą redagavo ConcreteAngel, Tr. 11 20, 2013 1:48 am. Redaguota 1 kartą
    anafoj
    anafoj

pabaisa
    Female Pranešimai : 356
    Amžius : 30

Rašyti by anafoj Antr. 03 12, 2013 11:11 pm

o tu pabandyk prisėst ir bent porą sakinių parašyt. man tai padeda, po to užsivedu kažkaip ir rašau, gal ir tau padės Smile
    AC

Rašyti by AC Antr. 03 12, 2013 11:22 pm

-

Paskutinį kartą redagavo ConcreteAngel, Tr. 11 20, 2013 1:46 am. Redaguota 1 kartą
    beta
    beta

Female Pranešimai : 62

Rašyti by beta Pen. 05 03, 2013 8:01 pm

Kaip bebūtų keista mano bendravimas su šeima normalus. Tėvams išsipasakoju, jie man artimi ir pan. Jie kaip ir supranta mane, bet nesupranta ,kad problema rimta, mano ,kad tai tiesiog paaugliškas nepasitikėjimas savimi, nes prie artimųjų aš būnu normali. Nors mama vis sako, kad man reikia daugiau bendrauti su bendraamžiais, dažniau išeiti iš namų, tačiau mano baimės jai atrodo juokingos ir ji labai stebisi, kad aš pamačiusi kokį buvusį klasioką ar pažįstamą nepuolu iš tolo sveikintis ir apsimetu , kad nematau... Na tėvais nesiskundžiu. Dar turiu du brolius. tai Ypatingo ar artimo bendravimo nėra, bet ir kad labai nesutarčiau negaliu pasakyt. Gana normali ta mano šeima... Galiu sakyt , kad ji tikrai prie sociofobijos neprisidėjo.
    Ghklkgesvhkkoyt
    Ghklkgesvhkkoyt

Rašyti by Ghklkgesvhkkoyt Pir. 05 06, 2013 8:34 am

Sveiki,

Taip jau nutiko, kad aš gyvenu su sociofobu. Galiu pasakyti, kad tai labai sunku. Kartais nebežinau kaip bendrauti su savo vyru. Kartu gyvename jau 6 metus. Labai jį myliu.. Norėčiau sužinoti, ką jūs norėtumėte girdėti iš artimųjų, tada, kai jums labai sunku, kai patiriate didelę baimę (pvz.: reikia eiti į naują darbą)?
    Padangiu klajoklis

Male Pranešimai : 148

Rašyti by Padangiu klajoklis Pir. 05 06, 2013 8:51 am

Padrąsinančius, paguodžiančius žodžius. Padėk jam į ėjimą į naują darbą pažiūrėti iš kitos perspektyvos, atrasti kažko teigiamo, kad tavo vyras per daug nesikoncentruotų į neigiamybes ir savo silpnybes.
    Ghklkgesvhkkoyt
    Ghklkgesvhkkoyt

Rašyti by Ghklkgesvhkkoyt Pir. 05 06, 2013 8:58 am

Padangiu klajoklis rašo:Padrąsinančius, paguodžiančius žodžius. Padėk jam į ėjimą į naują darbą pažiūrėti iš kitos perspektyvos, atrasti kažko teigiamo, kad tavo vyras per daug nesikoncentruotų į neigiamybes ir savo silpnybes.

Bėda ta, kad nesu jau aš labai puiki guodėja Twisted Evil Smile Jis žino, kad niekas ten jam neįkas, niekas nieko blogo nepadarys, bet vistiek bijo.. Ech. Stengiuosi jį suprasti, įsijausti į tas jo baimes, tuoj pati nuo proto nušoksiu žodžius berinkdama... Sociofobija ir artimieji - Page 5 3022355415
    Padangiu klajoklis

Male Pranešimai : 148

Rašyti by Padangiu klajoklis Pir. 05 06, 2013 9:24 am

Ožkutis rašo:Bėda ta, kad nesu jau aš labai puiki guodėja Twisted Evil Smile Jis žino, kad niekas ten jam neįkas, niekas nieko blogo nepadarys, bet vistiek bijo.. Ech. Stengiuosi jį suprasti, įsijausti į tas jo baimes, tuoj pati nuo proto nušoksiu žodžius berinkdama... Sociofobija ir artimieji - Page 5 3022355415

Būna. Very Happy Kaip jau minėjau, tokiose situacijose labiausiai padeda požiūrio koregavimas. Pavyzdžiui savaitę kovojęs su liga ir neišėjęs iš namų galiausiai turiu eiti į mokyklą. Žmonės, mokytojai, atsiskaitymai, bla bla bla. Tai man nėra miela ir kelia nemažai streso. Tačiau eidamas stengiuosi į tai nesikoncentruoti ir atrasti naujų, malonių dalykų. Pavyzdžiui:
    1 pam. - rašysiu apsakymą ir viena ausim klausiu ką sako mokytojas.
    2 pam. - koncentruosiuosi ties užduotimi, kad vėliau nereikėtų jos daryti.
    3 pam. - man joje gerai sekasi, todėl galiu atsipalaiduoti ir tiesiog nieko neveikti.
    4 pam. - su ausinėmis tapysiu dailės darbą.
    Ir t.t.

Tad kiekvienai blogybei stengiuosi sugalvoti teigiama priešybę. Ypač kai aplink mane yra daug žmonių, randu būdą susikoncentruoti į savo veiklą. Taip ir naujame darbe. Jei tavo vyras pasitiki savimi toje srityje, tad ties tuo ir reikėtų koncentruotis.

beta
    beta

Female Pranešimai : 62

Rašyti by beta Pir. 05 06, 2013 9:47 am

Ožkutis rašo:Sveiki,

Taip jau nutiko, kad aš gyvenu su sociofobu. Galiu pasakyti, kad tai labai sunku. Kartais nebežinau kaip bendrauti su savo vyru. Kartu gyvename jau 6 metus. Labai jį myliu.. Norėčiau sužinoti, ką jūs norėtumėte girdėti iš artimųjų, tada, kai jums labai sunku, kai patiriate didelę baimę (pvz.: reikia eiti į naują darbą)?

Visų pirma stenkis niekada jo nemenkinti, net jeigu pvz esi pikta. Neleisk jam abėjoti tuo , kad tu jį vertini ir myli, stenkis tai parodyti. Kai jam sunku tiesiog pasakyk ką nors padrąsinančio. Gal jis vistiek bijos, bet jausis bent jau šiek tiek drąsiau. Kai yra galimybė būk šalia sunkiais momentais. Tiesiog leisk jam suvokti, kad jis ne vienas ir tu jį palaikai.
    Aisling
    Aisling

Nothing happens to me...
    galvojantis
    Female Pranešimai : 759

Rašyti by Aisling Pir. 05 06, 2013 12:04 pm

Patarti yra itin sunku, kadangi sociofobai, kaip ir bet kokio kito tipo žmonės yra visi labai skirtingi.
    Mane asmeniškai erzina guodžiantys žodžiai. Dažniausiai. Dar aišku priklauso nuo situacijos.
    O ir manau, kad kitiems žmonėms, ypatingai jau ilgą laiką gyvenantiems su sociofobu tikrai turi igristi tai, kad ale negalima pasakyti to ir ano, nes tas sociofobas užsisklęs, įsižeis, supyks, susigės ar pan ir susisuks kamputyje burnos nepraverdamas savaitę. Juk visi kiti žmonės irgi lygiai taip pat nenori girdėti menkinančių žodžių, kad kas piktas ant jo varytų, visi nori, kad kažkas jiems rodytų meilę, kad juos vertintų. Net ir tiems, kurie iš šalies atrodo šalti, neprašantys nieko šito, bet giliai širdyje juos irgi pamalonina jų sugebėjimų ir t.t. pastebėjimas, įvertinimas, ir tai, kad kažkam jie rūpi.

Sociofobai nėra jau tookie išskirtiniai žmonės, nei kiti, kuriems reikėtų išskirtinio dėmesio lyg kokiems vaikams.
    Kartais kokie didesni sukrėtimai, pastabos ir t.t. jiems gali padėti labiau, nei leidimas jiems nuolatos verkšlenti, guodimas ir t.t.
    Žinoma, nesakau, kad vyrą dabar reikia aprėkti, kad šis susiimtu, nebūtu kaip kūdikis ir darytų, tai, ką reikia daryti, nes tai normalu.
    Tačiau, nemanau, kad jis vienas toks jaučiantis baimę eiti į darbą ar kur kitur, ir tai ne tik sociofobijos kaltė. Žinoma, ji didžiausią dalį tos baimės sudaro, bet kiekvienas normalus žmogus jaus ar tik nedidelį nerimą, ar ir šiokią tokią baimę, prieš naują gyvenimo etapą. Tai normalu.

Visais atvejais ir su visais sociofobais visuomet yra skirtingai.

Bet nemanau, kad visiems sociofobams reikia nusileidinėti ir leisti visuomet savoms bėdoms būti dėmesio centre.
    Aišku, šeimyninės jūsų situacijos tikrai nežinau ir nekalbu konkrečiai dabar būtent apie šią įvardytą situaciją, bet sociofobams negalima leisti visuomet koncentruotis į tas savo problemas.
    Tai, kad ir kiti turi problemų, baimių, nerimų ir t.t. turi jiems būti parodyta.

Norint aišku padėti jiems su savomis, tai pasakyti vieno stebuklingo būdo neįmanoma...
    Kartais ir kai kuriems gali padėti atitraukimas dėmesio nuo to ko šis/ši bijo. Mažiau šnekėti apie tą darbą. Mane kartais net pykinti pradeda kai kažkas ištisai šneka apie tai kas artėja mano gyvenime, netgi pvz skrydis lėktuvu. Ypatingai kai išvyksu ilgesniam laikui. Skrydžių ir tai nekenčiu, o dar plius išvykus mokintis į užsienį vienu metu jaučiausi labai blogai ir net šaukt norėdavosi ant sesės kai tą vis klausinėdavo ar aš "excited" apie išvažiavimą ten.... Nenorėdavau apie tai net girdėti.

Galbūt, jei yra galimybė, pasisiūlik susitikti per pietų pertrauką ar pan, kad jis turėtų ko laukti jau vidury dienos, o ne tik tos sekundės kada galės grįžti po primos sunkios darbo dienos namo.

Bet su guodimais tai nežinau, bent jau mane tai tik dar labiau jie erzina, iš vis, jei pati nepabrėžiu to ir neprašau pagalbos, tai nemėgstu jei kas kitas pradeda šnekėti man apie tas mano baimes, ir nesvarbu ar guodžiančiai, ar peikiančiai, kad to bijoti vaikiška ar pan... Bet sakau - nežinau ar tu tik matai tą baimę jame, ar jis ją išsako garsiai.

Manau labiausiai išeiti ne tik iš vienos baimės, bet ir iš pačios sociofobijos, kai kuriems (bet tikrai tikrai ne visiems) sociofobams gali padėti koks sukrėtimas, suvokimas, kas gali atsitikti, esant tokiam ir nesikeičiant. Žinoma, kitus tokie sukrėtimai, priartėjima prie kažko blogo ką neša toks gyvenimo būdas, tik dar labiau pakastina užsiskleisti ir panirti į tą sociofobiją... Čia gal jau kiekvienam reikia gerai pažinti tą savo sociofobą, kad suprasti kas gali jam pedėti, nes mes irgi žmonės - visi skirtingi ir su skirtingais poreikiais.

Ghklkgesvhkkoyt
    Ghklkgesvhkkoyt

Rašyti by Ghklkgesvhkkoyt Antr. 05 07, 2013 8:46 am

Labai smagu, kad greitai atrašėte, pasidalinot patirtimi. Tikrai atradau apie ką pagalvoti Wink Reiks ir man pasistengt persiauklėti. Nesielgiu su juo, kaip su mažu vaiku, bet kartais ką nors leptelnu, labai ne į temą... Very Happy
    Apie tai, kad jam būtent sociofobija (būsenos diagnozės) sužinojome neseniai, po naujųjų, tai dar nepraėjo nė 5 mėnesiai.. Ankščiau galvojom, kad tiesiog toks charakteris. Na, kad vieni žmonės bijo, o kiti ne.
    Anonymous
    NaktineN
    Svečias

Sociofobija ir artimieji - Page 5 Empty NaktineNaktis

Rašyti by NaktineN Sk. 06 02, 2013 12:24 am

Kad mano tevai suprastu kas tai yra, jei pasakyciau, kad nemoku bendrauti gyvai nei su nieko ir jauciuosi blogai kompanijose ir net didelese erdvese tai man iskart pasiulytu i psichiatrine uzsidaryti ir pasakytu, kad as tokia pat netikusi, kaip mano tevas: jis budistas, vegetaras, ezoterikas, lektorius, mano seimai mano tevas yra blogis, o as netiksa panasi i ji.

Draugu neturiu, neturejau ir nezinau ar turesiu. Pati esu draugiska, niekada pirma neizeidziu, nezeminu nieko, nemegstu nei bartis, nei saukti.

Geriausia sutariu tik su savo vyru, bet ir nuolat jam pavydziu, kad jam sekasi: jis turi darba, as ji labai myliu, jis islepintas, sekmingas, labai grazus tad demesiu visu islepintas, kaip koks modelis is zurnalu, jam visada sekasi, jo sveikata gera, jis hiperaktyus, gali mazai miegoti, niekad nepavargsta, o as pries savo vyra jauciuosi, kaip slabake tikrai ir netikus.

Mano anyta manes nemegsta, nes as niekur nedirbu, girdejau, kaip mane vadina k, kuri sedi jos sunui ant sprando, nors as pati save islaikau, nes gyvenu is tu keliu simtu, kuriuos uzsidirbu nete is savo darbo, kuris yra mazai pelningas, bet nors zmoniu matyti nereikia.
    As galiu labai daug bendrauti tik rastu, zodziu pas mane zodziu nera, sunku bendrauti.
    Nuolat bijau bendrauti su savo anyta, jos vengiu, matomes 2 kart i metus, nes ji i mane ziuri, kaip i netikele ir kokia k. Vis sako sunui,kad jis budamas toks grazus galejo vesti sau turtinga boba, kuri butu su masina, ji islaikytu, butu pasirupinusi, dirbanti ir t.t.

As tikiuosi, kad tik pakliuvau ten kur reikia, nes tenoriu issilieti ir, kaip sakoma kam nors pastradalinti, nes neturiu su kuo pasikalbeti - mano vyras animesnika sir geimeris 95% jo veiklos vien geiminimai ir anime ziurejimai, tad as jam tik maisau noredama pasikalbeti.

Priatviravau as cia. Na, zinosite, kad yra nesveiku ir kam greit 30m.bus zmoniu, kurie nezino kur save padeti siame pasaulyje, kur kitiems viskas, o vieni stengiasi, o gauna tik spyga.
    Knyaz Myshkin
    Knyaz Myshkin

misty
    šėtoniškas
    Female Pranešimai : 322

Rašyti by Knyaz Myshkin Tr. 07 24, 2013 11:01 am

Artimieji sako: "nebijok", "reik drąsiai į viską žiūrėti", "Būk drąsi" ir pan... kas visai nepadeda.
    Man net gydytoja sako, kad reik daugiau eiti į žmones ir dalyvaut visokiose grupėse, o kaip tą padaryt be kratymųsi??? Na aš suprantu, kad jie taip nevykusiai bando padėt, bet kartais užknisa. Pradeda atrodyt, kad vienas žmogus esi šiam pasauly, nieks nesupranta. Užtat ačiū už forumą, kuriam galima pasijaust ne tokiu vienišu žmogumi. welcome
    suo4444
    suo4444

slegiantis
    Male Pranešimai : 62

Rašyti by suo4444 Antr. 10 15, 2013 2:05 pm

Tėvai manęs nesupranta, galvoja, kad esu tinginys ir prisigalvoju nesąmonių.
    Samme
    Samme

angeliškas
    Female Pranešimai : 286

Rašyti by Samme Antr. 10 15, 2013 5:20 pm

suo4444 rašo:Tėvai manęs nesupranta, galvoja, kad esu tinginys ir prisigalvoju nesąmonių.
    Man taip pat.Very Happy Dar priduria: nenusišnekėk.
    suo4444
    suo4444

slegiantis

Rašyti by suo4444 Antr. 10 15, 2013 7:24 pm

Samme rašo:
    suo4444 rašo:Tėvai manęs nesupranta, galvoja, kad esu tinginys ir prisigalvoju nesąmonių.
    Man taip pat.Very Happy Dar priduria: nenusišnekėk.
    Manau tik tie žmonės supranta, kurie tą patį jaučia:)
    škac
    škac

Female Pranešimai : 31

Rašyti by škac Sk. 10 27, 2013 4:28 pm

Šeima (tėvai, broliai) nežino. Pažįstami - tuo labiau. Su tėvais santykiai apskritai nėra labai artimi (problemų išsipasakojimo prasme ypač). Jie mane mylėjo taip, kaip mokėjo, davė tiek, kiek galėjo, bet kažkur liko skylė. Manau, kad jie nepagalvotų, kad tai - išsikalinėjimas iš neturėjimo ką veikti, bet.
    Nors kartais norisi vilku staugti, paskambinti mamai ir viską papasakoti. Kad blogai, liūdna, gelbėk (keista, bet grįžus namo tas noras kažkaip „užsispaudžia“). O po to pagalvoji - na ką čia skaudinsi artimus žmones... Įtariu, kad tie mano sutrikimai ir yra „paveldėti“ iš jos.:)
    Linum

puikios nuotaikos
    Male Pranešimai : 163
    Amžius : 35

Rašyti by Linum Sk. 10 27, 2013 7:30 pm

Ojoj mano "artimiesiems" tai cia tinginiu ligos ir jokiu kalbu daugiau anxious 
    Samme
    Samme

angeliškas
    Female Pranešimai : 286

Rašyti by Samme Sk. 10 27, 2013 9:47 pm

Man irgi kartais norisi kam nors išsipasakoti,o kai jau ketinu tai padaryti,noras kažkur dingsta,atrodo kaip ir viskas gerai nieko nebereikia.Very Happy
    Origin
    Origin

švytintis
    Male Pranešimai : 64
    Amžius : 39

Rašyti by Origin Antr. 10 29, 2013 3:38 pm

Man pastoviai taip. Ar pasipasakot kam nors, ar paprasyt padeti ir panasiai - visi norai dingsta, kai ateina laikas Sad
    suo4444
    suo4444

slegiantis

Rašyti by suo4444 Tr. 11 20, 2013 6:43 pm

Tėvai sako, kad esu tinginys, išsigalvojau savo jautrumą ir pan. manau tik tie kurie patyrė depresiją, panikos atakas, sociofobiją, gali tave suprasti.
    Vilkas_Pilkas_truputį_1
    Vilkas_Pilkas_truputį_1

sergantis
    Female Pranešimai : 174
    Amžius : 32

Rašyti by Vilkas_Pilkas_truputį_1 Št. 05 31, 2014 11:53 pm

Aj... aš tiesiog iškart ramiu veidu ir tonu pasakau ,kad to ir to daryti nenoriu , nes tie ir tie žmonės man nepatinka ir nėra bendrų temų tarp jų ir manęs .
    IR tėvai nustoja mane įkalbinėti ,kad važiuočiau tarkim kažur ...pvz pas pas gimines pabaliavoti .

Nematau tikslo ir prasmės apsimetinėti .

Sponsored content

Rašyti by Sponsored content

Dabar yra Sk. 11 24, 2024 3:28 am